OPG-Matulic

Otočna izolacija izvor je beskrajne kreativnosti supružnika Ane i Krste Matulića iz Pašmana – OPG Matulić kvalitetu svojih ručno rađenih proizvoda temelji na otočkoj tradiciji i domaćim namirnicama.

OPG Matulić već gotovo desetljeće svima pokazuje kako voljeti, osjećati i živjeti otok, sa svim prirodnim bogatstvima koje nudi. Svojim proizvodima – plodovima mašte i inovativnosti prelaze granice, ne samo na otoku, već iu Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnici su brojnih priznanja i nagrada za kozmetičke proizvode i prehrambene delicije.

KAKO JE SVE POČELO

OPG Matulić posao je započeo kao turistički biznis, Anina obitelj ima restoran, a Krstina obitelj ima stanove koje iznajmljuje turistima.

Prvo su htjeli otvoriti putničku agenciju u prostoru koji je sada njihov dućan. Planirani troškovi bili su previsoki, bilo je i zdravstvenih problema u obitelji pa su u potpunosti odustali od ideje.

Ali jednog ljeta, prije 8 godina, Ana je napravila sapune po tradicionalnoj pašmanskoj recepturi s alkalijom i maslinovim uljem u kalupu od 25-26 kila, od kojih je napravljeno 250 sapuna, po 100 grama, koje smo odlučili prodati mještanima i turistima, i tako je sve počelo. I danas prodaju sapune, ali oni su samo jedan od mnogih kozmetičkih i prehrambenih proizvoda koje nude.

KRSTO-MATULIC

MEĐUNARODNA PRIZNANJA

Dok je Anina kozmetika polako stjecala kultni status, posebice krema za lice od smilja i Hyaluronic Serum Essentielle, Krsto se posvetio prehrambenim proizvodima, također temeljenim na otočkoj tradiciji i originalnosti.

Ana, prati slow-cosmetique svjetski kozmetički pokret. Sapune od maslinovog ulja, šampone, kreme za lice izrađuje kod kuće, ručno, od 100 posto prirodnih, organskih sastojaka i u malim količinama. Za svoju kozmetičku liniju Ana je osvojila više od 20 oznaka za kvalitetu i originalnost.

Danas je OPG Matulić jedan od najpriznatijih malih poduzetnika prehrambenih delicija i organske kozmetike u Hrvatskoj.

delicacies-gift-box-opg-matulic

Their fig aceto have been awarded nationally and internationally multiple times, most recently Pašman libre fig aceto won 2021 Great Taste Award in United Kingdom.

pašmanero-hot-sauce
Great-taste-award-pasman-libre-2021

Saznajte više o nevjerojatnoj inspirativnoj priči obitelji Matulić i posjetite njihovu trgovinu: Pašman 2, 23262 otok Pašman, Hrvatska.

Odgovori