Kako doći do Pašmana?

island-pašman

Otok Pašman ili Otok velikog srca!

Pašman jedan je od samo tri otoka na svijetu prirodno oblikovana kao srce.

Jedna od najjačih morskih struja koja mijenja smjer svakih 6 sati tvori Pašmanski kanal – najčišći morski kanal u Jadranskom moru.

Na otoku se nalaze intrigantni samostani, škrape i špilje za one koji vole šetati po divljini.

Pašman je poznat po ukusnim domaćim proizvodima, označenim oznakom kvalitete HOP (Hrvatski otočni proizvod) idealnima za gurmane.

U neposrednoj je blizini najboljih hrvatskih nacionalnih parkova za sve one koji svoj odmor vole provesti u netaknutoj prirodi.

AUTOMOBILOM

Auto trajekt može prevesti automobil s kopna na otok Pašman.

AUTOBUSOM

Pašman je tijekom ljeta dobro povezan s kopnom autobusom. Lokalne autobusne linije voze svaki dan, a glavni grad Hrvatske Zagreb je autobusom dobro povezan s najmanjim selima na otoku Pašmanu.

Raspored autobusa iz Zagreba možete provjeriti OVDJE, a za lokalne autobusne linije OVDJE.

BRODOM

Brojni turisti odlučuju doći svojim jahtama ili organiziranim turističkim brodovima. Obalna mjesta na otoku imaju dobro organiziranu dokumentaciju za brodove.

AVIONOM

Najbliža zračna luka je zračna luka Zemunik u Zadru.

TRAJEKTNOM LUKOM

Veza između kopna i otoka Pašmana omogućena je redovitim trajektnim linijama. Do Pašmana možete doći na dva načina, ovisno iz koje zračne luke ili dijela Hrvatske dolazite:

1. Idite trajektom iz luke – Biograd na moru odakle dolazite do luke na otoku Pašman – Tkon.

2. Idite trajektom u luku – Gaženica u Zadru i luka otok Ugljan – Preko.

Karte za trajektne linije kupuju se na trajektnim pristaništima na šalterima Jadrolinije. Kupnja ulaznica unaprijed i njihova rezervacija nažalost nije moguća.