RESTORAN LANTERNA
Svoj gotovo kultni status na otočkoj kulinarskoj karti duguje prvenstveno svojim osnivačima i vlasnicima, njihovoj odanoj obitelji Danici i Boži Bobiću, a danas kćeri Mariji koja ne samo da je ponosno preuzela kulinarsku štafetu već je i podigla ljestvicu kvalitete i usluge te unijela millenialski dug novog naraštaja.
KULINARSKA IZVRSNOST
Vlasnici Lanterne svoja su znanja stjecali u najboljim ugostiteljskim školama u Hrvatskoj, u Opatiji, Dubrovniku i Zadru, a ljubav prema kuhinji i ugostiteljstvu, utemeljenu na otočkoj tradiciji pripreme hrane gaje od malih nogu.
ORGANSKI PLODOVI IZ NAŠEG VRTA
Sva hrana koja se poslužuje u restoranu Lanterna – povrće, voće, maslinovo ulje – uzgaja se na zemljištu obitelji Bobić na otoku Pašmanu.
Ribu, školjke, tunu, hobotnicu i plodove mora ulovili su u Jadranskom moru domaći ribari. Mesni specijaliteti napravljeni su od peradi uzgojene na malom imanju obitelji Bobić.
Naravno, svu hranu prati domaće vino, likeri, rakije i pravi, domaći dalmatinski pršut.
Obitelj Bobić ponosna je na svoja jela pripremljena ispod peke i nadaleko poznat tartar biftek, zbog kojega gosti potegnu na ručak na Pašman iz okolnih gradova Zadra, Biograda, Pakoštana, Nina…